locuinte eco-friendly

In ultimul timp auzim, din ce in ce mai des despre cat este de important sa reciclam si sa protejam mediul sau, cu alte cuvinte, sa fim eco-friendly. Dar ce inseamna de fapt eco-friendly? Ei bine, in linii mari nu inseamna nimic mai mult decat sa fii prietenos cu natura, a carei resurse sunt limitate.

Locuinte eco: noul trend in domeniul constructiilor

In urma problemelor de mediu tot mai grave aparute in ultimii ani a avut loc o constientizare a riscurilor pe care acestea le presupun. Astfel ca, diferite organizatii au initiat proiecte in scopul solutionarii lor. A luat nastere un nou trend in domeniul constructiilor: locuintele ecologice, care pare sa devina din ce in ce mai popular pe masura ce oamenii isi dau seama de avantajele construirii unei astfel de case. Scopul acestor tipuri de locuinte este sa proteje natura de orice influenta negativa pe care multe dintre materialele de constructii (care nu sunt naturale) o au.

Locuinte eco-friendly: acelasi confort, la preturi mai mici

Specialistii sunt de parere ca locuintele ecologice, construite din materiale naturale, sunt locuintele viitorului. Si au dreptate. Pretutindeni, oamenii sunt din ce in ce mai interesati sa fie cat mai aproape de natura si au ales sa-si construiasca locuinte eco, in intregime din materiale naturale. Costurile sunt foarte avantajoase (pot fi construite cu un minim de materiale), iar natura este, ca de obicei, generoasa. Iata cateva locuinte care se incadreaza in aceasta categorie:

1. Stil contemporan

locuinte eco

O casa construita din materiale naturale nu este neaparat o casa in stil rustic, asa cum poti observa si in imaginea de mai sus, cu un design contemporan, un impact minim asupra mediului si foarte usor de construit (in aproximativ 5 zile materialele pot fi asamblate, iar casa gata sa-si primeasca locatarii).

2. Casa cu gradina suspendata

locuinte eco

Aceasta locuinta a fost construita pe un deal artificial si special proiectata pentru clima australiana, avand inclusiv o gradina suspendata care contribuie la reglarea temperaturii din interiorul casei.

3. Materiale simple, tehnologie moderna

locuinte eco

Desi la prima vedere aceasta locuinta da impresia uneia traditionale, fiind construita in totalitate din bambus si pamant, functioneaza prin intermediul unor tehnologii ecologice moderne: un sistem de recilare a apei, un sistem geotermal de incalzire si panouri solare.

 4. Design futurist, dar primitor

locuinte eco

Desi poate parea ostila, aceasta locuinta este foarte prietenoasa cu mediul inconjurator, folosindu-se exclusiv de resurse naturale pentru a functiona.

5. Vizuina ecologica

locuinta eco

Casa vizuina a fost construita in Elvetia, intr-un cadru natural de vis, in interiorul unui deal, si se incadreaza perfect peisajului natural.

6. Casa din lut

locuinte eco

Aceasta casa este construita in intregime din lut si paie, o combinatie de materiale care erau folosite in timpuri demult apuse si care, se pare, au recastigat atentia multor designeri pasionati de proiectele ecologice. Costurile unui astfel de proiect arhitectural sunt minime, iar constructiile au o durabilitate foarte mare, de sute de ani.

7. Casa de pe… pod

locuinte eco

Iata o locuinta care conserva echilibrul natural in forma lui cea mai pura. Desi nu pare spectaculoasa in ceea ce priveste designul, locuinta este dotata cu panouri solare, sistem de reciclare a apei, ferestre termale si se integreaza in peisajul natural, avand in impact minim asupra imprejurimilor.

Tu ce parere ai despre aceste locuinte eco-friendly?

Spread the love