Decorarea usii de intrare este o traditie veche care a facut inconjurul lumii, dar care de-a lungul timpului s-a demodat. Cu toate acestea, inca mai putem regasi astfel de usi care par a duce spre taramuri mistice, de poveste. Era considerat de bun augur ca usa de exterior sa aiba un aspect cat mai colorat si cat mai placut. Se credea ca poate aduce noroc, fericire si bunastare.

Iata 8 dintre cele mai frumoase usi din lume:

Burano, Italia

Daca vizitati Italia, adaugati in itinerariul turistic si insula Burano din nordul Italiei. Insula este o atractie turistica in sine, fiind vestita pentru coloristica deosebita a caselor vopsite in nuante vesele si diverse. Insa alegerea culorilor nu este deloc intamplatoare, ci are la baza un sistem organizational care dateaza inca din Epoca de Aur.

In imagine puteti vedea o usa unica, reprezentativa, in spiritul specific insulei.

italia-usa

Montmartre, Paris

In Paris este foarte popular fenomenul artei de strada, iar aceasta usa este unul dintre cele mai deosebite exemple. La o privire mai atenta se pot observa scrisurile, care dau o unicitate aparte prin amestecul inedit de stiluri.

usa-paris

Valparaiso, Chile

Valparaiso, capitala Chile, este un oras boem cu multe atractii turistice, iar usa din imagine este graitoare pentru spiritul artistic infloritor al capitalei.

chile-usa

Shanghai, China

Desi este considerat orasul modernizarii, inca putem intalni in Shanghai ramasitele culturii chinezesti, foarte atent conservate. Usa din imagine este o adevarata sinteza istorica. Cu toate ca poate aparea discordanta in imaginea de ansamblu a orasului, iti va aminti de locul in care te afli si de mostenirea culturala impresionanta a acestei tari.

china-usa

Bali, Indonezia

Arta balineza are o finete si o complexitate unice. In acest sens, usa din imagine vorbeste de la sine si surprinde intocmai delicatetea si autenticitatea artei balineze, precum si motivele reprezentative ale culturii.

usa-indonezia

Rabat, Maroc

Rabatul, capitala Marocului, este una dintre principalele atractii turistice, iar usa din imagine surprinde excelent specificul artei si traditiilor marocane.

usa-maroc2

Valloria, Italia

Valloria este un orasel cu o istorie tumultuoasa si o multime de povesti frumoase. Mai este cunoscut si sub denumirea de oras al usilor pictate. In urma cu mult timp, Angelo Balestra, un localnic, a venit cu ideea unui eveniment artistic care sa dea tinerilor artisti libertatea deplina de a picta usile orasului.

usa-iatalia

 Lisabona, Portugalia

Lisabona este una dintre capitalele culturale europene. In imagine se poate observa o forma artistica unica rezultata din imbinarea armonioasa a naturii cu creativitatea artistului. Este o usa care, cu siguranta, starneste curiozitati. usa-portugalia

Sursa foto: Earth Porm

Spread the love