De ce lemnul este cea mai buna alegere in materie de amenanjari interioare?

Fie ca vorbim despre usi de lemn, mobila din lemn masiv, obicete decorative din lemn, chiar si tapet cu model de lemn… toate aceste obiecte au un efect extraordinar de benefic asupra psihicului nostru, transformandu-ne locuinta intr-o oaza de liniste, relaxare, evadare din lumea exterioara mult prea agitata.

Secretul? Ai ghicit, lemnul!

Explicatia este simpla: expunerea noastra zilnica la elemente din natura, prin obiectele de lemn, copaceii de apartament sau ghivecele de flori diminueaza tensiunea arteriala si scade agresivitatea, contribuind la o atmosfera mai relaxanta si la o intelegere mai buna intre membri unei familii.  Mai mult, lemnul creste capacitatea de concentrare, imbunatateste creativitatea si ne ajuta sa fim mai energici.

Spre exemplu, un studiu citat de cei de la FP Innovations  a demonstrat faptul ca pacientii care au suferit o operatie si care, ulterior, au fost internati in camere de spital cu vedere la un colt de natura s-au recuperat mai repede si au avut nevoie de mai putine analgezice decat cei care vedeau pe geam… o alta cladire.

Iar in conditiile in care ne petrecem aproape 90% din timp in interior, o idee buna este sa aducem un strop de natura si in casa sau in birourile noastre.

Amenanjari interioare in nuante… naturale

Nu te-ai intrebat niciodata de ce atunci cand pasesti intr-o cabanuta de lemn, la munte, simti de parca toate grijile si tot stresul ti-au fost luate de pe umeri? Desigur, aerul de munte are o importanta majora, dar si faptul ca suntem inconjurati de elemente naturale este esential, acestea ajutandu-ne sa ne odihnim mai bine si sa dam mai mult randament in orice intreprindem.

Stiu, tentatia de a urma ultimele tendinte in materie de amenanjari interioare e mare, dar opreste-te si gandeste-te o clipa: pentru cine decorezi casa, pentru tine sau pentru musafiri? 😉

sursa foto

Spread the love