Nu stiu voi, dar eu cand eram mic imi doream tare mult o casuta suspendata unde sa pun lumea la cale impreuna cu prietenii de joaca. Acum ca am crescut… inca imi doresc o casuta in copac si cred ca nu sunt singurul. La urma urmei, tuturor ni se face dor de copilarie. Partea buna este ca putem trai sau retrai astfel de experiente. Am adunat de pe mapamond cateva casute in copaci uluitoare, care se pot transforma cu usurinta in destinatia ideala de vacanta; o destinatie exotica si atipica dar minunata, desi pentru unii a locui intr-o casuta in copac este un lucru cat se poate de obisnuit, cum e cazul pentru locatarii din Korowai, Noua Guinee. Motivele pentru care ei locuiesc in casute in copaci sunt,desigur, practice si tin de instinctul de supravietuire in conditii vitrege. Aceasta este cea mai buna modalitate prin care korowaienii isi pot proteja resursele de hrana, apa, precum si bunurile personale de inundatii si animale.

Casute in copaci: destinatii de vis pentru adulti, loc de joaca pentru copii

Arhitecti din lumea intreaga au imbunatatit proiectul clasic de casa suspendata in copac si au venit cu proiecte unice si ingenioase si le-au transformat in adevarate obiective turistice. Iata cateva exemple:

1. Casuta invizibila

Suedezii au proiectat si construit un loc de evadare ideal in mijlocul naturii. Casa oglinda este cea mai cool destinatie de vacanta si, totodata, cea mai buna ascunzatoare. Construita in intregime din oglinzi si pozitionata strategic in mijlocul naturii, casuta oglinda aproape ca trece neobservata, reflectand decorul din imprejurimi. Super destinatia de vacanta este atractia principala a complexului Treehotel din Suedia (in cazul in care va ganditi sa dati o fuga). Asadar, daca va doriti o vacanta excentrica si linistita in acelasi timp, cateva zile in casuta invizibila este alegerea perfecta.

casuta-oglinda

2. OZN in mijlocul naturii

Una dintre casele in copac care face parte din acelasi resort, Tree Hotel, special pentru aceia dintre voi cu preferinte mai… excentrice. Desi pare desprinsa dintr-un film E.T, casuta OZN a fost privita cu ochi buni inca de la inceput, avand o tematica interesanta.

casuta ozn in copac

3. Casuta Tetsu

Capodopera arhitectului Terunobu Fujimori este construita in intregime din lemn si se afla in Hakuto, Japonia si este imprejmuita de ciresi. Este de departe una dintre cele mai romantice casute in copac si pare desprinsa din povestile cu zane, avand o alura de basm care se imbina excelent cu detalii arhitecturale minimaliste.

casuta-tetsu

4. Leaganul de la capatul lumii

 La casa del Arbol din Ecuador este locul perfect pentru amatorii de senzatii tari si pentru aventurosi. Casuta este construita pe marginea unui canion si vine la pachet cu un leagan cel putin periculos. Iti poti imagina ca privelistea iti taie respiratia; si nu doar privelistea, ci si experienta de a pluti deasupra abisului.

casuta-del-arbol

5. Casuta de langa lacul Muskoka

Proiectul casei in copac din apropierea lacului Muskoka, Canada, a fost conceput de Lukasz Kos in asa fel incat constructia sa nu altereze cu nimic mediul. Astfel, casa cu 3 etaje este construita imprejurul a 4 copaci.

casuta-in-muskoka

6. Casa lui Horace Burgess

Casa lui Horace Burgess este situata in Crossville, Tennessee. Proiectul acesteia a fost unul de amploare-constructia casei a inceput inca din 1993 si finalizarea ei a durat 12 ani. In prezent este considerata cea mai mare casa in copac din lume. Din pacate, accesul in interiorul acesteia a fost interzis incepand cu 2012 din cauza incalcarii unor masuri de siguranta.

casa lui horace burgess

7. Relaxare in stil frantuzesc

Complexul frantuzesc Le Pertuis du Rofo (Bretagne, Franta) pune la dispozitia doritorilor de relaxare o varietate de casute si corturi suspendate in mijlocul naturii. Interiorul caselor din copaci sunt din lemn, ceea ce le transforma in spatii primitoare si linistite, fiind numai bune pentru excursiile in familie.

casuta in copac Franta

8. O2

O2 este o casuta ecofriendly din America, indeplinind toate criteriile sustenabilitatii. Arhitectul a conceput proiectul pentru casuta in copac astfel incat sa fie necesar un minim de materiale. Este suspendata pe cabluri si, deci, copacii din jur nu au fost atinsi cu nici macar un cui.

o2 Casuta Eco

 

Spread the love