culoarea potrivita pentru usi de exterior

Sa mentii un aspect impecabil al fatadei poate presupune investitii periodice in renovari si posibile reparatii. Cu toate acestea, ele nu sunt absolut necesare decat foarte rar. Daca iti doresti o schimbare pe care s-o poti implementa fara investitii prea mari, ai putea sa schimbi culoarea usii de la intrare. Culoarea potrivita pentru usa de exterior poate avea un impact major asupra aspectului casei tale si o va face sa para mai primitoare. Cu siguranta iti doresti ca cei apropiati sa treaca pragul casei cu inima deschisa.

CITESTE SI: 10 sfaturi pentru o casa mai primitoare

Este posibil ca alegerea unei noi culori pentru usa de la intrare sa fie mai dificila decat aplicarea ei. Pentru a-ti usura munca, noi iti oferim cateva sfaturi care te vor ajuta sa alegi culoarea potrivita pentru usa de exterior, astfel incat sa para ca ai renovat intreaga fatada a casei tale.

Cum sa alegi culoarea potrivita pentru usa de exterior

Daca vrei ca locuinta ta sa nu treaca neobservata, una dintre conditii este sa alegi culoarea potrivita pentru usa de exterior. Iata ce sfaturi ne ofera specialistii pentru alegerea culorii potrivite pentru usa de la intrare:

1. Alege o culoare care se potriveste stilului arhitectural

Este minunat daca nuanta ta preferata se armonizeaza perfect cu paleta cromatica si stilul arhitectural al fatadei, insa de cele mai multe ori, culoarea care noua ne place nu este tocmai cea mai potrivita alegere pentru usa de la intrare. Desigur, gusturile nu se discuta, insa este recomandat sa luam in considerare stilul arhitectural si sa ne intrebam daca nuanta aleasa de noi pentru usa de la intrare se potriveste manusa sau… face nota discrepanta.

De pilda, pentru locuintele moderne cele mai potrivite culori sunt cele indraznete, pe cand pentru un stil arhitectural clasic este recomandat sa alegem culori inspirate din natura, cat mai discrete.

2. Alege cu atentie tipul de vopsea 

Vopseaua trebuia aleasa in functie de calitatea materialului din care este realizata usa de exterior, precum si de vechimea sau gradul de uzura pe care il prezinta. Specialistii in domeniu ne recomanda sa optam pentru vopsele cu luciu superior in cazul usilor vechi care prezinta semne de uzura sau imperfectiuni, pentru a le estompa.

3. Reguli generale pentru asocieri cromatice

De asemenea, asa cum probabil stiai, lumina influenteaza culorile. Asadar, este bine sa iei in considerare faptul ca nuanta pe care o alegi din catalogul de culori sa difere o data aplicata pe suprafata usii, tocmai din cauza luminii care le face sa para mai deschise. De pilda, o nuanta de galben aprins, la exterior sub actiunea razelor de soare, poate parea bej. Asadar, nu ezita sa optezi pentru culori mai indraznete.

In spatele alegerii culorii potrivite exista principii logice, nu doar preferinte individuale. Pentru a face asocieri reusite, te poti ajuta de schemele de culori, bazate pe roata culorilor. Astfel, atunci cand decorezi poti folosi culori monocrom (diferite nuante ale aceleiasi culori), analog (culori alaturate pe roata culorilor) sau complementare (se gasesc diametral opus pe roata culorilor).

culoarea potrivita pentru usi de exterior

CITESTE SI: Mix&Match – despre armonia culorilor

4. Respecta paleta de culori a fatadei

Desi alegerea unei culori ar trebui sa-ti confere libertatea de a-ti exprima gusturile, este necesar sa te incadrezi in paleta de culori pe care ai ales-o pentru fatada casei tale. Astfel, oricare ar fi nuanta aleasa de tine, inainte de a o aplica trebuie sa te intrebi daca se armonizeaza cu restul culorilor, precum si materialelor pe care le-ai folosit in renovarea fatadei. Numai asa vei obtine un efect estetic placut.

Sper ca te-am ajutat sa gasesti culoarea potrivita pentru usa de exterior. 🙂

Sursa:

http://www.styleathome.com

 

Spread the love