ferestre din lemn

PVC-ul a devenit, in ultimii ani, materialul principal ales de producatori in confectionarea ferestrelor, in special. De asemenea, cei mai multi oameni care isi construiesc sau isi reamenajeaza locuinta aleg ferestrele din PVC. Cu toate acestea, exista si cei care si-au dat seama de beneficiile si proprietatile lemnului, ramanand fideli acestui material atunci cand isi amenajeaza locuinta.

Ferestre din lemn sau PVC

Asa cum probabil era de asteptat,  noi suntem promotorii utilizarii lemnului ca material princiapal in confectionarea usilor si ferestrelor.

Lemnul este un  material dur si elegant in acelasi timp, doua proprietati care castiga teren de fiecare data, in fata celor mai multe materiale utilizate in constructii. De asemenea, el se comporta ca un regulator de umiditate natural.

Durata de viata este, iarasi, un avantaj important al lemnului. Un produs de inalta calitate confectionat din lemn, daca esti intretinut corespunzator, isi poate mentine aspectul si functionalitatea de termen indelungat.

Daca te gandesti sa-ti schimbi ferestrele si nu stii daca sa alegi ferestre din lemn  sau PVC, iata ce ar trebui sa stii, pentru a lua cea mai buna decizie:

1. Sa incepem cu costurile, care, sunt destul de mici, daca ne referim la PVC. Totusi, rareori putem spune ca ferestrele din PVC ofera calitatea celor facute din lemn. Acestea din urma au o durabilitate in timp de 2 ori mai mare decat cea a PVC-ului, dovedind, astfel, o calitatea superioara. Daca doresti sa achizionezi ferestre pentru o casa in care vei locui mult timp de acum incolo, bine ai face sa alegi lemnul, chiar daca este mai scump decat celalalt material avut in discutie.

2. In ceea ce priveste garantia, trebuie stiut ca ferestrele din lemn vin la pachet cu o garantie de aproape 30 de ani, spre deosebire de cele din PVC  care au o garantie de doar 10 ani.

3. Din punct de vedere estetic, lucrurile sunt iarasi complicate daca vorbim de PVC. Alegand ferestrele din PVC risti sa conferi locuintei tale un aspect artificial si neplacut ochiului. Estetic vorbind, lemnul a reprezentant dintotdeauna garantul bunului gust. De aceea, ferestrele din lemn se pot dovedi si in acest caz a fi favoritele, intrucat ele confera casei tale un aspect natural si chiar elegant.

In ciuda faptului ca multe firme care fabrica ferestre din PVC au incercat sa imbunatateasca aspectul acestora, totusi, ele nu se compara cu cele din lemn care sunt versatile si care iti permit sa le decorezi intr-un mod traditional pitoresc, adaugandu-le diferite detalii autentice traditionale.

4. Daca vorbim de modul de intretinere al celor 2 materiale avute in discutie, lemnul castiga din nou. De ce?

In primul rand, pentru ca in cazul unei defectiuni, ferestrele din lemn se dovedesc a fi mai usor de reparat decat cele din PVC. In al doilea rand, pentru ca ferestrele din lemn sunt mai rezistente si totodata mai usor de intretinut. De pilda, in functie de cat de expuse sunt conditiilor climatice, ele trebuie revopsite o data la 10 ani si, dupa acest prim termen, o data la aproximativ 7 ani. Acest lucru va revigora aspectul ferestrelor din lemn, facandu-le sa arate ca noi.

In cazul PVC-ului, lucrurile sunt mai complicate. Ele nu necesita, intr-adevar, revopsire, insa, odata cu timpul, aspectul lor se deterioreaza, nemaifiind ca la inceput.

5. Aspectul eco pe care-l confera acest material natural, de altfel, este un alt lucru de luat in considerare atunci cand oscilezi intre ferestre din lemn si ferestre din PVC. In plus, studiile arata ca lemnul nu are un impact negativ asupra mediului inconjurator, spre deosebire de PVC . Astfel, alegand o ferestrea din lemn in detrimentul uneia din PVC, salvezi pana la 160kg de dioxid de carbon.

ferestre-din-lemn

Avand in vedere toate aceste 5 aspecte, de ce sa nu ne declaram pro-lemn? Asa ar fi cel mai rational si cel mai benefic! Atat pentru bunastarea noastra, cat si pentru bunastarea mediului in care traim si pe care trebuie sa-l protejam cu orice pret!

 

 

Spread the love