usi culisante

Se pare ca, de la an la an, oamenilor le place sa-si petreaca din ce in ce mai multe timp in aer liber alaturi de familie sau prieteni, ori pe cont propriu pentru momente de liniste si relaxare. Datorita programelor foarte incarcate pe care cei mai multi le au, prefera sa face toate acestea in spatiile in aer liber aflate in imediata proximitate a casei loc, indiferent ca vorbim despre veranda sau balcon.

De ce sa alegi usi glisante pentru locuinta ta

Potrivit specialistilor, petrecerea timpului in aer liber este, astazi, mai populara ca niciodata. Cu toate acestea, proprietarii de locuinte de astazi, nu sunt cu mult diferiti de cei de pe vremuri. In continuare, cei mai multi dintre ei dorindu-si sa locuiasca in spatii luminoase si bine aerisite. Acest lucru ar putea explica revenirea preferintei pentru usi glisante, in special a celor din sticla. Nici un alt fel de usa nu poate satisface ambele necesitati ale proprietarilor de locuinte, asa cum o pot face usile glisante. Acestea nu doar ca permit accesul in spatiile exterioare, cum ar fi gradina, dar, in acelasi timp, permit sa patrunda lumina si aerul curat in interiorul locuintei. Pot conferi si o priveliste de vis, acolo unde ea exista.

Fara a sacrifica nici aspectele practice, nici pe cele legate de confort, usile glisante din sticla creeaza legatura armonioasa dintre interior si exterior.

Iata motivele pentru care ar trebui sa alegi usi glisante din sticla:

1. Iluminare naturala

usi culisante

Modelul traditional de usa culisanta, formata aproape in totalitate din sticla, permite ca razele soarelui sa patrunda in profunzime, nestingherite. Iar iluminarea naturala este o componenta esentiala in designul interior, desigur, mai putin pentru acei proprietari care au o afinitate pentru spatii mai… intunecate.

Cu toate acestea, o iluminare naturala buna are un impact major asupra modului in care percepem spatiile. Mai multa lumina, inseamna, implicit, iluzia de spatiu mai mare.

Exista, insa, si dezavantaje, dar acestea depind, in mare masura, de modelul de usa pe care il alegi. Inainte de a face achizitia, asigare-te ca te informezi privitor la performantele tehnice ale modelului de usa ales.

2. Usile glisante permit o buna aerisire a incaperilor

usi culisante

In zilele in care conditiile meteo o permit, usile glisante fac posibila patrunderea aerului proaspat in locuinta. Efectul si senzatia vor fi similare cu cea cele pe care le traiesti cand petreci timp in natura.

Dar, tot natura, poate deteriora usile culisante din sticla, motiv pentru care este bine sa iei in considerare costurile de intretinere a acestora. Usile culisante cu rama din lemn necesita o atentie sporita pentru intretinerea cadrului. Cele din aluminiu, pe de alta parte, sunt mai usor de intretinut, dar nu izoleaza la fel de bine precum lemnul.

3. Ofera siguranta

usi glisante

Principalul motiv pentru care proprietarii de locuinte aleg sa instaleze usi glisante, este acela ca reprezinta o solutia la indemana pentru a face legatura intre spatii interioare, cum este bucataria, si spatiile exterioare, cum sunt terasa sau gradina.

Cu toate acestea, nu este numai o chestiune care tine de confort, dar, de asemenea, distanta fizica dintre spatiul exterior si interior intareste perceptia celor doua ca fiind separate. O usa glisanta din sticla estompeaza aceasta bariera, spatiul exterior devenind o parte integrata a locuintei.

Dar, pentru ca siguranta este importanta, iar la prima vedere aceste usi din sticla ar putea parea fragile si deveni un punct de atractie pentru hoti, cel mai bine ar fi sa optezi pentru usi din sticla securizata. Astfel, te vei asigura ca atat tu, cat si bunurile tale, veti fi in deplina siguranta.

Spread the love