Usile frantuzesti exista de secole, mai exact din secolul al XVII-lea si, pana in ziua de astazi, si-au pastrat designul clasic si elegant. Unul dintre motivele pentru care sunt la fel de populare astazi, ca pe vremuri, este acela ca pot fi utilizate atat in interiorul locuintei cat si la exterior. Datorita faptului ca designul lor include panouri decorative din sticla, ele permit luminii naturale sa patrunda nestingherita in incaperi si nu creeaza senzatia de spatiu inchis.

Usile frantuzesti, potrivite pentru interior si exterior

Daca vorbim despre usi frantuzesti de interior, ele sunt ideale pentru separarea incaperilor mari, fiind mai putin potrivite pentru a face trecerea intre incaperi de dimensiuni mici, dat fiind faptul ca deschiderea lor se face in interior.

In ultimii ani, o data cu valul progresului tehnic si tehnologic, usilor frantuzesti li s-au adus numeroase imbunatatiri, atat din punctul de vedere al materialelor din care sunt realizate, cat si din punctul de vedere al standardelor de constructie.

Pe langa beneficiile pe care le au usile frantuzesti realizate din diferite materiale (fibra de sticla, lemn, metal), independent de acest factor, iata de ce sunt o alegere avantajoasa pentru orice locuinta si locatar:

Lumina naturala din belsug

Unul dintre avantajele principale ale usilor de frantuzesti este potentialul lor de a permite patrunderea luminii naturale in incaperi, din abundenta. Stim cu totii ca instalatiile de ilumat, oricat de numeroase si performante, nu vor tine niciodata locul razelor de soare.

De asemenea, nu exista pericolul ca incaperile in care vor fi instalate aceste usi sa para mai mici decat sunt.

Designul

Astazi, optiunile nu mai reprezinta o problema. Poate doar pentru ca, unori, ele sunt prea multe la numar si pare imposibil sa iei o decizie. Acelasi lucru se aplica in cazul usilor frantuzesti, indiferent ca le alegi pentru interior sau exterior.

usile frantuzesti

usile frantuzesti

usile frantuzesti

usile frantuzesti

De asemenea, daca nici unul dintre modele nu este pe placul tau, poti oricand sa apelezi la unul dintre producatorii din usi din lemn care realizeaza produse la comanda.

Cresc pretul de vanzare al locuintei

In ceea ce priveste amenajarile interioare, s-a dovedit ca inlocuirea usii de la intrare cu una noua creste considerabil valoarea unei locuinte pe piata imobiliara. Prin urmare, iti vei recupera investitia pe care o faci atunci cand achizitionezi o usa frantuzeasca pentru exterior, ca sa nu mai mentionam ca intreaga locuinta va capata un aer de eleganta si rafinament desavarsit.

Un dezavantaj care pune pe ganduri orice cumparator este faptul ca usile frantuzesti, atunci cand sunt instalate la exterior, nu ofera foarte multa intimitate daca geamurile care intra in componenta lor sunt simple si transparente. Acest lucru ofera privirilor curioase o priveliste clara in interiorul locuintei. Extrapoland, ar putea aparea si unele preocupari legate de securitate, dat fiind faptul ca oricine din exterior isi poate da seama cu usurinta daca proprietarul este sau nu acasa.

Cu toate acestea, data fiind varietatea de panouri decorative din sticla care intra in componenta usilor frantuzesti, mari, mici, cu diferite modele etc. problema intimititatii si securitatii poate fi solutionata cu succes.

Instalarea unei usi frantuzesti poate spori estetica si functionalitatea locuintei tale. Varietatea acestora confera o versatilitate coplesitoare si, cel mai important, au potentialul de a creste valoarea imobiliara a casei tale.

Spread the love