sfaturi pentru o locuinta primitoare

Atmosfera este acel ceva care da viata unei locuinte si o transforma din casa in acasa. Este foarte simplu sa decoram si sa amenajam o locuinta, insa o atmosfera calduroasa si primitoare se obtine prin detalii. Din pacate, in ceea ce priveste atmosfera, designerii nu pot decat sa ne sfatuiasca, fiind destul de greu de obtinut, mai ales intr-o locuinta noua.

Sfaturi pentru o locuinta mai primitoare

Pentru a-ti face casa mai primitoare nu trebuie sa fii neaparat in pas cu moda, sa alegi mobilierul din ultimele modele aparute sau sa decorezi peretii cu nuantele in trend.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti transforma caminul intr-o oaza de relaxare, cu ajutorul catorva elemente pentru decor necostisitoare:

1. Carti

sfaturi pentru o locuinta mai primitoare

Cartile sunt si avionul, si trenul, si drumul. Cartile sunt destinatia si calatoria. Cartile inseamna acasa. (Anna Quindlen)

O biblioteca, oricat de mica, sau macar cateva rafturi pentru carti, vor face ca locuinta sa para mai primitoare si calduroasa. O vor face sa para mai mult acasa, decat a casa!

2. Perne decorative

sfaturi pentru o locuinta mai primitoare perne decorative

Poti sa creezi o atmosfera foarte primitoare cu doar cateva pernute decorative. Ele vor da impresia de confort si o estetica placuta incaperii.

3. Mireasma imbietoare, pentru o casa mai primitoare

sfaturi pentru o casa mai primitoare

Cel mai simplu truc pentru a-ti parfuma locuinta este sa aprinzi cateva lumanari parfumate. De asemenea, sunt elemente de decor incantatoare si pot destinde atmosfera din casa ta si imbia la relaxare.

4. Personalizeaza!

sfaturi pentru o casa mai primitoare personalizeaza

Spatiile reci si impersonale, cu siguranta, nu ii vor face pe oaspeti sa se simta ca acasa. Creeaza o atmosfera primitoare cu fototgrafii de familie inramate si pozitionate la vedere, insa discret. Achizitioneaza macar un obiect unicat, vechi sau lucrat manual, care sa atraga atentia si sa dea autenticitate caminului tau.

5. Iluminarea!

sfaturi pentru o locuinta mai primitoare lumina

Te poti ajuta de intensitatea luminii pentru a obtine o atmosfera mai calduroasa si primitoare. In afara de lumina principala, ar trebui sa mai exista macar o lampa sau un lampadar cu lumina calda, nu foarte puternica.

6. Alege un mobilier confortabil!

sfaturi pentru o casa mai primitoare un mobilier confortabil

Inainte sa achizitionezi un pat, o canapea sau chiar un scaun, intai asaza-te pe el. Stai confortabil? Atunci da, il poti cumpara. Altfel, investitia nu este deloc una avantajoasa. Chiar daca estetica este foarte importanta, confortul trebuie sa fie primul criteriu in functie de care sa alegi o piesa de mobilier.

7. Caldura naturala

sfaturi pentru o casa mai primitoare caldura naturala

Caldura subtila emanata de lumanari decorative sau de un semineu va crea o atmosfera de tihna.

8. Muzica ambientala

sfaturi pentru o casa mai primitoare

Poti crea o atmosfera placuta prin muzica! Alege o sesiune de chillout sau muzica jazz, blues, la un volum mic, si vei fi uimit cat de relaxati vor fi oaspetii tai.

9. Intampina oaspetii inca de la intrare!

sfaturi pentru o casa mai primitoare covor

Cum? Un simplu covoras in fata usii va fi suficient, mai ales daca are imprimat si un mesaj sau un model simpatic. Astfel, musafirii tai se vor binedispune chiar inainte de a-ti trece pragul.

10. Culori calde

sfaturi pentru o casa mai primitoare culori calde

De preferat ar fi sa alegi intotdeauna culori calde, mai ales in decorarea incaperii unde iti primesti oaspetii de obicei. Opteaza pentru nuante de galben, rosu sau bej si materiale cu textura placuta.

Pune si tu in aplicare aceste sfaturi pentru o casa mai primitoare!

Spread the love