Scarile sunt unul dintre elementele cele mai importante ale unei case, ale unei cladiri, in general. Spre deosebire de obiectele de depozitare sau de alte elemente de tamplarie, scarile sunt absolut vitale din punct de vedere structural pentru un spatiu, iar designul lor are un impact urias asupra aspectului spatiului, per ansamblu. Ceva ce atingi sau pe care pasesti in fiecare zi este ceva caruia merita sa ii dedici mai mult timp, in asa fel incat sa arate perfect.

O scara este alcatuita din mai multe componente, astfel ca este este important sa iei in calcul fiecare componenta, in asa fel incat produsul finit sa fie de un aspect si o calitate ireprosabile. Iata in cele ce urmeaza 20 de idei magnifice de scari de interior, atat in variante clasice de design cat si in variante moderne, toate reunite de un singur element comun – lemnul – dar atat de variat selectionate incat sa se plieze pe toate gusturile.

1. Exista multe stiluri de design interior din care poti alege atunci cand iti construiesti casa de vis. Acest model de scara din lemn propune curbe gratioase, elemente metalice cu detalii extrem de frumoase pe cele doua brate ale balustradei si trepte de cires superbe. Contrastul dramatic intre lemnul bogat, intr-o nuanta intensa, si camera alba creeaza un aspect luxos.

 

2. Aceasta scara dubla grandioasa reprezinta in mod cert o sursa excelenta de inspiratie. Treptele in nuante bogate de artar si balustradele cu mana curenta din lemn si detalii din fier forjat vopsite in alb se combina perfect. Este o imbinare care da un aspect cu adevarat clasic acestui model impresionant de scara din lemn.

 

3. Scara din artar in spirala este un exemplu extrem de interesant de frumusete si stil. Balustradele delicate curbate, din lemn, accentueaza lucratura fina si extrem de migaloasa.

 

4. Linia usor curbata a acestei scari pitoresti adauga un efect dramatic intregii case. Cu o nuanta profunda de nuc si cu un design decorativ al balustradei, acesta este un model de scara cu un look de un bun gust incredibil.

 

5. Aceasta scara in stil contemporan absolut superb, cu balustrada moderna, are un look dramatic. Mana curenta realizata din cabluri de otel, imbinata cu treptele din stejar si balustrada finisata pe rotund, din stejar lacuit, confera un look curat si deschis.

 

6. Un exemplu de scara traditionala, realizata dintr-un lemn in culoarea nucului, care contrasteaza izbitor cu peretii de un alb impecabil. Liniile ascutite si elementele metalice din fier forjat cu torsiuni, prezente pe balustrada cu accente estetice special si balustri grosi, dau acestei scari un look rafinat, dar bogat si puternic.

 

7. O scara superba in spirala rasucita, un exemplu pentru orice pasionat de design interior. Treptele si mana curenta superbe din lemn masiv imbinate cu elementele metalice extrem de detaliate si bine lucrate reusesc sa creeze impreuna un adevarat spectacol in orice antreu.

 

8. O scara cu aspect contemporan, ale carei trepte dau impresia ca plutesc in aer. Look-ul modern este obtinut si prin folosirea balustradei din sticla solida si a mainii curente din otel inoxidabil.

 

9. Scara superba din mahon reprezinta o alegere ideala pentru acasa. O culoare profunda, bogata a treptelor, precum si mana curenta extrem de gratioasa si balustrii albi din lemn de calitate creaza un melanj incantator intre stil si gratie.

 

10. O scara interioara despartita in doua, cu o linie curba fina, ce creaza o intrare extrem de grandioasa pentru o casa. Balustrada din lemn compusa din balustri fini lacuiti in alb creaza un contrast foarte frumos cu treptele si mana curenta din stejar.

 

11. O scara moderna foarte fina si discreta, cu trepte din sticla transparenta si accente de feronerie metalica. Look-ul general al acestei scari este unul care spune clasa si sarm, si care confera o senzatie de spatiu si libertate.

 

12. O scara cu un model extrem de frumos si delicat lucrat. Liniile ferme si curate ale treptelor impreuna cu designul superb din fier forjat al balustradei ofera un look modern dar romantic acestei scari.

 

13. Acest design deschis, absolut splendid, al scarii din imagine are o balustrada cu un model extrem de frumos si fin detaliat, si elemente metalice speciale. Treptele de stejar sunt imbracate in mocheta pentru un plus de confort si de stil.

 

14. Treptele si mana curenta din stejar masiv superb sustin in mod excelent modelul extrem de fin si de atent si migalos lucrat al balustradei metalice a acestei scari. Cu atat de multe optiuni pentru balustrade, aceasta este cu adevarat o optiune superba.

 

15. Scarile excelente si ample din artar dau un arer grandios acestei scari. Stalpi mari in aceasi nuanta de artar si balustrii balustradei intr-o nuanta fina de alb completeaza perfect camera alba, creand un look dramatic si extrem de frumos.

 

16. O scara ce ofera o sursa perfecta de insiratie pentru cei care isi doresc un design clasic ideal. Treptele intr-o nuanta profunda si bogata de artar, balustrii sculptati extrem de fin si detaliile metalice ale balustradei completeaza intregul aspect al scarii. O scara al carei aspect greu si complex da un aer de bunastare si putere.

 

17. Aceasta scara extrem de zvelta si de frumoasa, in spirala, realizata din lemn de cires, are mana curenta si treptele din lemn din aceeasi esenta, la fel ca si laterala exterioara a scarii, lemnul fiind completat de un design superb al balustradei din fier forjat. Culoarea rosiatica se afla in contrast cu peretii albi si curba fina a scarii este absolut uimitoare, la fel ca si jocul balustradei catre dispare la un moment dat pentru a lasa scara sa unduiasca pe langa perete.

 

18. O scara serpuitoare de mari dimensiuni, atat in latime cat si in lungime. Ea se preteaza unei case impozante. Treptele din artar complet, fara contra-treapta din zidarie alba, dau un look greu si clasic, si sunt ideale pentru case cu un design in acest stil, dar nu numai.

 

19. Un design de scara pur si simplu superb, contemporan cu trepte de lemn masiv de artar si o balustrada minunata cu elemente decorative din fier forjat, mana curenta realizata si ea din artar masiv si accentele de alb ale contra-treptelor confera acestei scari un look regal, extrem de puternic.

 

20. O scara din lemn cu detalii si linii foarte fine, cu elemente metalice in perfect acord cu designul interior al casei care prezinta la randul sau elemente variate de fier forjat, asa cum este corpul de iluminat din imagine. Detaliile complexe ale lucraturii de metal si linia infrumusetata a balustradei creaza un look delicat, dar formal.

Sunt destule idei de scari absolut minunate si diferite, pentru toate stilurile de case si pentru toate gusturile. Tu pe care ai ales-o?

Spread the love