Pentru viitoarele mamici, decorarea camerei copilului va fi intotdeauna una dintre activitatile preferate. E ca si cum s-ar intoarce la casuta de papusi din copilarie. Ce jucarii, ce patut, ce accesorii si decoratiuni sunt mai potrivite pentru buna dezvoltare a micutului? Asa cum am spus intr-un articol precedent, culorile camerei influenteaza foarte mult starea noastra de spirit, dar in cazul copiilor acestea s-ar putea sa afecteze si anumite predispozitii catre un comportament sau altul.

Camera copilului si efectele culorilor asupra dezvoltarii lor

Culorile calde stimuleaza si energizeaza mintea si corpul. Fac spatiile mari sa para calduroase si primitoare, insa nu sunt neaparat si relaxante, mai ales pe timp de noapte. Daca ai un copil energic, aceste culori moderne il vor agita si mai tare.

camera-copilului1

Portocaliul il poate dermina pe copil sa comunice mai usor (chiar daca doar prin semne sau onomatopee), dar ai grija sa nu fie prea puternic, altfel il va agita.

culorile-copilului2

Galbenul este soarele-rasare al culorilor si este asociat deseori cu ideea de fericire. Galbenul deschis stimuleaza puterea de concentrare, iar cel mai inchis ajuta memoria. Asadar, o culoare ideala pentru camera copilului.

culorile-copilului3

Rosul este cea mai nepotrivita culoare pe care o poti alege pentru camera copilui fiind asociata cu ideea de agresivitate. Poate provoca dureri de cap si irascibilitate micutului. Poti sa adaugi cate o pata de culoare rosie (exact ca in imaginea de mai jos), care il va energiza, dar nu exagera cu aceasta culoare.

camera-copilului4

Rozul este una dintre culorile la moda. Cele mai multe fetite sunt atrase de aceasta culoare pentru ca este una regala. Ele sunt niste printese in castelul lor de fildes, asteptand sa treaca printr-o serie de experiente fericite care se vor finaliza cu o nunta ca-n povesti. Ei bine, preferinta fetelor pentru roz nu este intamplatoare, rozul fiind cea mai feminina culoare. Rozul pal linisteste, dar folosit in exces si in tonuri prea puternice duce la agresivitate.

camera-copilului5

Albastrul este o culoare rece si are efecte calmante, scade presiunea arteriala si reduce anxietatea. O alegere foarte buna deci, dar ai grija sa nu te duci prea mult inspre tonurile de gri pentru ca vei intrista atmosfera.

camera-copilului6

Verdele este culoarea ideala pentru spatiile de invatat. Ajuta memoria si concentrarea si este asociata cu capacitatea copiilor de a invata mai repede sa citeasca.

camera-copilului7

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Spread the love