Te ocupi de construirea unei case noi, remodelarea unei incaperi sau pur si simplu inlocuirea unei usi interioare vechi sau deteriorate? Dormitorul, dulapul, baia, holul, camera de zi si biroul au nevoie de usi care se potrivesc din toate punctele de vedere. Asigura-te ca faci alegerea potrivita prin alegerea unor usi de interior de pe tgg.ro, care sa corespunda necesitatilor si design-ului casei.

Citeste mai departe pentru a afla mai multe despre diferitele optiuni disponibile pentru usile de interior. Te vom ajuta sa alegi stilul usii, materialul si finisajul care se potriveste personalitatii tale si sa adaugi farmecul casei in care locuiesti.

Stilul de usa interior

Pentru inceput, este bine sa intelegi optiunile pe care le ai atunci cand vine vorba de stilul usii. Usile interioare vin in panouri articulate, lamelare, bi-fold, franceza, alunecare, buzunar si alte stiluri. Este bine sa tii cont de fiecare descriere a celor mai populare stiluri de usi, astfel incat sa poti cunoaste optiunile pe care le ai.

Usi din panouri

Usile din panouri sunt cel mai frecvent utilizate usi de interior pentru cladiri rezidentiale. Ele au modele patrate sau dreptunghiulare, care pot varia de la un singur panou mare, la opt sau mai multe panouri mici. Modelele pot include, de asemenea, varfuri rotunjite si finisaje decorative, precum si insertii de sticla pentru a adauga o stralucire extra. Selectarea unei usi din aceasta categorie tine doar de gustul personal al fiecaruia. Stilurile usilor interioare care sunt in prezent in tendinte in casele noi includ: trei panouri, cinci panouri egale si usa din panou standard.

Usi Bi-Fold

Usile Bi-Fold sunt un set de usi de interior articulate care se indoaie intre ele si sunt montate si atarnate de pe o pista. Usile Bi-Fold de interior sunt cel mai frecvent intalnite in zone cum ar fi dormitoarele, dulapurile, spalatoria si camara de la bucatarie. Ia in considerare utilizarea acestui tip de usa in spatii mici sau in zone unde eziti sa pui prea mult accent pe usa.

Usi franceze

Usile franceze adauga o atingere dramatica oricarei intrari. Aceasta configuratie a usii contine doua usi cu balamale montate pe fiecare parte a deschiderii, astfel incat aceasta sa se deschisa in lateral. Usile franceze folosesc in mod obisnuit insertii de sticla sau panouri decorative pentru a adauga stralucire in interior. Aceste usi de interior sunt utilizate in mod obisnuit in spatii destinate sa ofere mai multa libertate incaperii, cum ar fi salile de muzica, birourile de acasa, camerele de zi, dormitoarele.

Usi glisante

Usile glisante sunt mai putin folosite, acestea fiind configurate prin suspendarea a doua sau mai multe usi de interior montate pe o pista. Ele nu se leaga, deci sunt utile in zonele fara spatiu disponibil, dar necesita spatiu fie spre dreapta, fie spre stanga fiecarei usi, pentru a te asigura ca usile pot sa alunece liber inainte si inapoi si pentru a oferi o intrare suficient de larga in camera. Desi nu sunt foarte frecvente, aceste usi de interior pot fi folosite pentru a oferi o optiune unica pentru incaperile care ar putea fi initial construite pentru usile franceze.

Usi glisante cu buzunar

Usile glisante cu buzunar sunt un stil de usi folosite in trecut, dar care a inceput sa fie din nou printre preferatele clientilor. Aceste usi de interior sunt o usa glisanta, dar, in general, nu exista decat o singura usa montata pe o pista de rulare care se aliniaza intr-un spatiu pregatit in interiorul peretelui. Versiunile noi ale usii cu buzunar permit ca usile duble sa fie depozitate in spatii de pe ambele parti ale usii. Un avantaj suplimentar pentru usa cu buzunar este faptul ca peretele practic ascunde orice parte a usii, facandu-l o optiune excelenta pentru incaperile unde usa rareori trebuie inchisa. Usile de buzunar sunt excelente pentru a fi folosite in spatii mici, cum ar fi salile de toaleta, pasajele in care ar avea sens sa se inchida o camera, dulapuri, sali de muzica etc.

 

Spread the love