noroc-casa-taSa recunoastem, cu totii suntem superstitiosi. Desi temernul „superstitie” are o puternica conotatie negativa, uneori poate reprezenta si lucruri benefice. Ia, de pilda, tehnica feng shui pentru decorarea locuintei. Nimeni nu e de parere ca daca ti-ai aranjat casa intr-o alta metoda, dupa bunul plac, ti se va intampla ceva rau, dar cei care au facut-o au convingerea ca lucrurile bune vor fi de partea lor. Exista, asadar, si superstitii pozitive, adica lucrurile pe care le faci, le achizitionezi si in care iti pui speranta atunci cand vrei ca o intamplare avantajoasa si fericita sa se iveasca.

Si pentru ca luna martie este, pe langa simbolul florilor si al reinvierii, o perioada in care schimbarile sunt una dintre dorintele fiecaruia, am cautat cateva lucruri care sa te ajute sa atragi norocul de partea ta.

5 obiecte norocoase pe care sa le aduci in casa

Flori

Florile, tot conform principiilor feng shui, sunt considerate simboluri aducatoare de noroc. In orice caz, este bine ca vaza ta cu flori sa nu aiba si exemplare cu spini, deoarece pot opri fluxul armonios.

noroc-in-casa

O usa colorata

Stiai ca usa de exterior poate atrage norocul in casa ta? Confrom acelorasi principii feng shui, usile indreptate spre sud trebuie vopsite in rosu sau portocaliu, cele indreptate spre nord ar trebui sa fie negre sau albastre, cele dinspre vest in gri sau alb, iar usile indreptate spre est trebuie sa aiba culoarea verde sau maro.

norocin-casa-1

Aranjarea mobilierului

Cei mai spirituali oameni considera ca aranjarea mobilierului in cerc va permite energiei pozitive sa circule si sa ajunga mai repede la tine. Aceeasi credinta sprijina plasarea patului intr-o pozitie diagonala fata de usa din dormitor.

noroc-in-casa-2

Potcoava

Foarte multe culturi sustin ca plasarea unei potcoave deasupra usii de la intrare poate aduce noroc. Si aici, ca in orice chestiune mistica, parerile sunt impartite. Unii sustin ca cel mai bine este sa agati potcoava cu deschizatura in jos, pentru a nu permite norocului „sa iasa pe usa”, altii sunt de parere ca aceasta pozitie permite norcului sa „cada”, sa se risipeasca ori de cate ori cineva iese pe usa.

noroc-in-casa-3

Vanatorul de vise

Este un obiect decorativ apartinand vechilor culturi amerindine despre care se crede ca, atarnat la usa din dormitor,  te poate proteja de cosmaruri.

noroc-in-casa-4

Tu mai stii si alte lucruri purtatoare de noroc?

Sursa imagini: 1, 2, 3, 4, 5

Spread the love