Arhitectura si design exterior

Menținerea spațiului exterior al casei proaspăt și atrăgător sună ca o adevărată provocare în zilele noastre, când moda în materie de arhitectură și design se schimbă odată cu anotimpul. De aceea este atât de important să te interesezi de la început asupra acestui aspect, folosind culori și materiale nu doar durabile, dar și adaptabile, ceea ce se aplică inclusiv la ușa garajului.

Mai jos avem o selecție a trendurilor în materie de design exterior pe anul 2017:

1.Amestec de vechi și nou


Indiferent dacă te muți în casă nouă sau reorganizezi spațiul, unul dintre trendurile arhitecturale din ce în ce mai întâlnit la momentul actual este îmbinarea vechiului cu noul în privința materialelor și stilurilor. Stilul hibrid combină tematici vintage cu design-uri contamporane: de exemplu, un gard din lemn reciclat în contrast cu o casă modernă, urbană sau un gard metalic împrejmuind un bungalou vintage. Totuși, înainte să comanzi un gard din țăruși pentru casa ta modernă, fă câteva cercetări! Cheia stă în potrivirea stilurilor și materialelor, chiar dacă sunt diferite. Și să nu uităm de durabilitate!

 

2.O lume în alb și gri, cu stropi de culoare

În ceea ce privește culorile spațiului exterior al casei, nuanțele de gri domină la momentul actual, în contrast cu tonurile neutre, ce au fost la modă în ultimii ani. Aceste nuanțe de gri dau o notă modernă oricărei case, fără a se afla la extreme sau a părea exagerate. Griul este o culoare practică, ce trece testul timpului și poate fi asortată cu orice. Totuși, nu trebuie să rămânem prizonierii modei; o pată de culoare pe ușa din față, gard sau rama ferestrei (sau chiar toate trei) este o alegere bună pentru a-i da locuinței tale o notă personală, fără a ieși prea mult în evidență. Dar ai grijă, o culoare poate arăta într-un fel la magazin și altfel pe peretele casei tale, așa că cel mai bine, testeaz-o înainte!

 

3.Secretul constă în materiale

Unul dintre cele mai bune aspecte în design-ul exterior contemporan îl reprezintă varietatea materialelor disponibile, incluzându-le pe cele reciclate. Începând cu 2017, predomină piatra, cărămida, lemnul și metalul, de multe ori în combinație. Lemnul este folosit de obicei ca un contrast cald pentru cărămida simplă sau pictată, iar dacă ești înconjurat de un peisaj frumos, exteriorul casei tale va fi cu totul special.

 

4.Interioare și exterioare

Camerele exterioare se poartă de ceva vreme și se pare că popularitatea lor nu va ajunge prea curând la final. Spargerea barierei dintre interior și exterior presupune un spațiu cu tot ce e mai bun din ambele: îți poți desfășura activitatea obișnuită, bucurându-te, totodată, de grădina ta. Se întâlnesc din ce în ce mai mult bucătării sau camere de odihnă amenajate în curți interioare.

Cum ți-ar plăcea să-ți petreci timpul în camera ta exterioară? Dacă ești adeptul serilor liniștite cu familia, în fața șemineului, ia în calcul amenajarea unei camere de odihnă! Dacă ai ca hobby-uri grădinăritul și gătitul, o bucătărie exterioară, înconjurată de plantele tale preferate, ar fi alegerea ideală.

Indiferent de preferințe și alegeri, o cameră exterioară este o idee interesantă, ajutându-te să îmbini utilul cu plăcutul.

Tu ai opta pentru o cameră exterioară? Dacă da, cum ai amenaja-o?

 

Spread the love