Fiecare casa este diferita, la fel cum fiecare dintre noi are propriile sale gusturi, propriul stil si propriul design favorit. Sigur ca toti vom alege in functie de culorile preferate, de anumite obiecte de mobilier pe care le vedem si cu care avem un soi de dragoste la prima vedere, si in functie de unele accesorii fara de care nu putrem trai. Si, pana la urma, casele in care locuim reflecta personalitatea fiecaruia dintre noi, motiv pentru care ne mandrim atunci cand reusim sa ne transformam casele in camine confortabile, calde si primitoare pentru musafiri si invitati.

Desi usile nu sunt un element pe care sa il consideri o piesa semnificativa de moblier in ansamblul casei tale, ele reprezinta adevarate simboluri, atat pentru functionalitate cat si pentru forma, reusind sa aiba un impact real asupra designului interior general al casei tale.
Alegerea usii adecvate, care sa se potriveasca gusturilor tale si stilului casei este incredibil de importanta, si este o tusa finala esentiala pentru cei care adora sa se simta rasfatati in confortul unei case desavarsite!

Trendurile confera adesea inspiratie, asa ca am alcatuit o lista cu cele mai in tendinte stiluri pentru usile de interior anul acesta, in asa fel incat procesul tau de decizie sa devina ceva mai simplu. Daca te gandesti sa iti upgradezi usile de interior, esti in mod cert in locul perfect pentru inspiratie!

Iata mai jos cele cinci tendinte care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie. Retine ca acestea sunt predictii bazate pe popularitate, functionalitate si pe modelele cele mai bine vandute.

1. Usile pline

Ce sunt usile pline?

Usile pline ofera un design simplu, care este folosit in mod deosebit pentru casele moderne si contemporane. Ele prezinta fatete simple pe ambele parti, si sunt disponibile, de asemenea, si sub forma de usi de exterior. Acest tip de usa este unul extrem de functional si de durabil si inveleste un miez solid, gol sau aglomerat.
Usile pline cu miez solid au tendinta de a fi mai grele decat alte variante de usa de interior, pentru ca acestea sunt variantele utilizate atunci cand le folosesti pentru a face trecerea intre doua camere.

De ce sunt usile pline atat de atragatoare?

Expertii in design interior considera usile intregi pline una dintre principalele tendinte in materie de usi in 2020. Asta pentru ca nu sunt scumpe, sunt usor accesibile si ofera un aspect unic. Fatetele simple si fine sunt ceea ce le face extreme de atractive si de populare pentru cei care sunt pasionati de designul minimalist de interior. Poti fi convins ca usile pline de interior ofera durabilitate, functionalitate, forta si izolare, pentru intreaga casa.

 

2. Usile pliante

Ce sunt usile pliante?

Usile pliante mai sunt cunoscute si drept usi culisante sau usi pliabile. Ele sunt realizate dintr-o serie de panouri care se pliaza practic pe un perete. Aceste usi pot fi folosite fie ca usi de interior, fie ca usi de exterior, insa ele sunt utilizate cel mai adesea in interiorul caselor, pentru a optimiza spatiile mici.

De ce sunt usile pliante atat de atragatoare?

Usile pliante pot exista intr-o varietate de stiluri diferite, pentru a completa in mod fericit orice interior de casa, fie ca este vorba despre unul traditional, unul modern sau unul contemporan. Usile pliante sunt durabile, flexibile si atragatoare. Ele pot fi folosite fie ca usi de garderoba, de dressing, sau ca usi pentru debara, precum si in multe alte parti ale casei unde spatiile sunt restranse.

 

3. Usile anti-incendiu

ce imbunatatiri poti aduce usii de interior

Ce sunt usile anti-incendiu?

Usile ani-incendiu sunt usi care salveaza vieti. Ele sunt obtinute prin folosirea de materiale speciale care protejeaza impotriva incendiilor si sunt testate impotriva intemperiilor, pentru ca producatorii sa se asigure ca ele pot rezista cat de mult posibil incendiilor.
Exista reglementari stricte cu privire la detinatorii de proprietati comerciale sau non-domestice, asa ca este important ca aceste usi sa fie rezistente la anumite temperaturi.

De ce sunt usile anti-incendiu atat de atragatoare?

Usile anti-incendiu nu fac deloc rabat de la stil sau de la estetica. Singura diferenta dintre o usa standard si o usa anti-incendiu este aceea ca usile care te protejeaza de izbucnirea unui incendiu sunt folosite utilizand componente care servesc pentru protectia impotriva focului. Astfel, in jurul marginilor unei usi anti-incendiu vor exista intotdeauna garnituri intumescente – care sunt concepute in asa fel incat sa se expandeze atunci cand temperaturile ajung la peste 90 de grade Celsius. In acest fel se face sigilarea spatiului dintre usa si toc.

 

4. Usile frantuzesti

Ce sunt usile frantuzesti?

Usile frantuzesti sunt doua usi identice, puse una langa cealalta si care se deschid catre exterior. Aceste usi sunt populare in partea din spate a casei, in asa fel incat sa creeze un culoar spatios catre spatiul exterior al gradinii. Multe persoane confunda usile frantuzesti cu usile de terasa, iar diferenta dintre cele doua tipuri de usi este aceea ca usile de terasa sunt usi culisante, in timp ce usile frantuzesti nu culiseaza.

De ce sunt usile frantuzesti atat de atragatoare?

Usile frantuzesti de interior sunt un mod excelent de a crea mai mult spatiu si de a permite luminii soarelui sa intre in casa. Ele sunt stilate si ofera o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor pentru a separa doua camere. Vei gasi in general usi frantuzesti in zona de living si dining, sau in zona casei care face trecerea catre gradina sau catre spatiul exterior.

 

5. Usile de hambar

Ce sunt usile de hambar?

Usile de hambar sunt cele mai potrivite pentru casele din zona rustica, unde de altfel le si gasim in mare parte, insa ele au devenit un trend foarte hot in ultimii ani. Acest gen de usi confera un look unic si distinct, si au un farmec aparte, ceea ce este ideal daca ai in vedere crearea unui interior unic, asa cum nu gasesti peste tot…

De ce sunt usile de hambar atat de atragatoare?

Aerul lor rustic, versatilitatea, si functionalitatea sunt unele dintre motivele pentru care usile de hambar au devenit incredibil de populare. Extrem de potrivite pentru case contemporane si traditionale, ele pot adauga o personalitate incredibila oricarei camere in care le vei folosi.

Sursa: https://www.internaldoors.co.uk/blog/top-5-trending-internal-door-styles-in-2020

Spread the love