Montaj

Costuri pentru montajul ușilor de interior și exterior

Pentru București și localitățile limitrofe  (maxim 15 km) manopera pentru montajul ușilor este:

  • Usi interioare: 200 Lei/buc
  • Usi exterioare din Stejar TripluStratificat: 500 Lei/buc. 
  • Usi exterioare din Stejar Masiv: 500 Lei/buc
  • Montaj ansamblu usa exterior ( usa + pui, usi 2k etc) - 5% din valoare produs
  • în cazul ușilor glisante 350 lei/foaie ușă fără căptușeală și pervaz
  • în cazul ușilor glisante 500 lei/foaie ușă cu căptușeală și pervaz

Condiţii pentru montarea ușilor

Golurile de perete trebuie să fie libere, gata de montaj și să respecte cotele convenite la lansarea comenzii.

În cazul în care golurile de zid nu respectă cotele care au fost convenite la lansarea comenzii în lucru și sunt necesare lucrări suplimentare din partea echipei de montaj (spargere perete, scurtare uși, scoaterea ușilor vechi, etc.) acestea vor fi tarifate cu o sumă stabilită de comun acord, în funcție de complexitatea lucrărilor suplimentare.

  • Atunci când montarea ușilor se execută într-o altă localitate și nu este necesară rămânerea echipei de montaj peste noapte (montarea ușilor necesită cel mult o zi lucrătoare) tariful de montaj rămâne același – vezi mai sus.
  • Dacă însă este necesară rămânerea peste noapte a echipei de montaj (montarea ușilor necesită minim 2 zile lucrătoare) atunci tariful de montaj se poate modifica ușor, la suma finala adaugandu-se cheltuieli suplimentare pe care le vom stabili împreună la data lansării comenzii.

Cote la golurile de zid

Un gol de ușa în dimensiuni standard trebuie să aibă :

  • pentru ușile de interior: 700X2100 mm, 800X2100 mm sau 900X2100 mm
  • pentru ușile de exterior: 1000X2100 mm, 1300X2100 mm, 1400X2100 mm, 1600X2100 mm sau 1800X2100 mm

De asemenea să aibă un parapete de perete de minim 6cm de jur împrejurul golului pentru ca marea majoritate optează pentru montarea ușii cu îmbrăcarea grosimii de perete și pervaz față/spate iar acest parapet ne asigura spațiul necesar montării pervazului în ambele laterale ale ușii.

Costuri execuţie la comandă

Orice abatere de la aceste cote standard aduce cu sine costuri suplimentare rezultate din necesitatea execuției la comandă a ușilor respective și fiecare cota atipică se taxează cu 15% din prețul de listă.

Dacă golul de perete este atipic și pe lățime și pe lungime/înălțime atunci prețul ușii se majorează cu 30%.

Ideal pentru dvs. ar fi să căutați ușile dorite înainte de finisarea golurilor pentru a putea aduce mici corecții în cazul în care se constată că golurile de zid nu au dimensiunile necesare unui montaj obișnuit de ușă. De cele mai multe ori vă costă mai puțin să ajustați un gol la dimensiunea standard decât să plătiți costurile suplimentare pentru o execuție atipică, în goluri de zid cu dimensiune care se abat de la standardul menționat.