decor rutic

Probabil ca ai observat ca in ultimul timp designerii au imbratisat stilurile rustice in materie de amenajari interioare, in special in mediul urban. Nu e de mirare! Stilul rustic are o alura unica si o estetica deosebita care iti transmite instant sentimentul calduros de acasa. 

Daca afinitatile tale pentru decor inclina mai mult spre clasic, ci nu spre noile stiluri moderne si reci, adauga elemente rustice in casa ta pentru un aspect modest, insa primitor, sau imbina armonios cele doua stiluri. Contrastele fac casa buna impreuna, mai ales in ceea ce priveste amenajarile interioare.

Detalii inspirate pentru un decor rustic

Daca vara preferam materialele reci si decorurile minimaliste, iarna afinitatile noastre se schimba, ceea ce e firesc, date fiind temperaturile scazute si vremea mohorata. Dintr-o data, ideea unei foc de semineu ne surade. Dar daca nu-l ai instalat deja si ti se pare o investitie prea mare, te poti folosi de alte detalii pentru decor, astfel incat caminul tau sa capete o alura rustica:

1. Arta rustica

Obiectele de arta sunt elemente care nu ar trebui sa lipseasca din locuinta ta. De asemenea, te poti folosi de acestea pentru a conferi caminului tau un aspect rustic. O metoda simpla pentru a incorpora arta este sa decorezi peretii. Rustic nu inseamna in mod obligatoriu peisaje din natura. Poti opta pentru simplitate, cum observi in imaginea de mai jos, mai ales daca iti doresti sa imbini cele doua stiluri contrastante de amenajare, modern si clasic:

elemente pentru decor rustic

2. Mici improvizatii 

Sa faci schimbari majore de amenajare in locuinta ta este, de multe ori, mai usor decat crezi. Un singur element poate transforma o incapere si trece neobservat, in acelasi timp. Lemnul este un material rustic prin textura si estetica, mai ales daca nu este prelucrat, cum poti observa in exemplul din imagine:

elemente pentru decor rustic improvizatii

3. Accesorii de efect

Pentru ca vorbim despre schimbari minore si necostisitoare, dar de impact, accesoriile pentru draperii pot fi si ele in stil rustic. De exemplu:

elemente pentru decor rustic accesorii rustice

 4. Banca vintage

O banca rustica se potriveste aproape oriunde: living, dormitor sau hol si, de asemenea, este usor de incorporat oricarui stil de design.

elemente pentru decor rustic banca

5. Cosuri impletite

Cosurile impletite sunt elemente rustice pe care le poti folosi cu usurinta fie pentru depozitare, fie pentru decor. Partea frumoasa este ca le poti amplasa oriunde.

elemente pentru decor rustic cosuri

 

Spread the love