greseli de amenajare in decoratiuni interioare

Multi designeri sunt de parere ca amenajarea locuintei ar trebui sa fie personalizata. Exista reguli generale (desi, regulile, o stim cu totii, sunt menite sa fie incalcate) in functie de care specialistii in domeniu realizeaza decoratiuni de interior reusite, dar ele nu ar trebui sa fie prioritizate in defavoarea gusturilor si preferintelor fiecaruia dintre noi.

5 greseli de evitat in amenajarile interioare

Felul in care ne amenajam locuinta poarta insemnul subiectivitatii, asadar, gusturile nu se discuta. Ceea ce unii dintre noi considera placut estetic, pentru ceilalti poate parea neatragator sau nepotrivit.

In amenajarile interioare, libertatea este uriasa, astfel incat sa cuprinda tot ce place tuturor dar, in acelasi timp, se poate ca in lipsa cunostintelor in domeniu, sa mai facem din cand in cand greseli, sa ne dam seama ca ceva este nelalocul lui si sa nu stim exact ce:

#1 Achizitionarea mobilierului inainte de a masura incaperea

In entuiziasmul nostru de a ne instala in noua locuinta, este posibil scapam din vedere aspecte importante. Unul dintre acestea este importanta masurarii fiecarei incaperi in parte, inainte de achizitionarea mbilierului dorit. De asemenea, la fel de important este sa iti formezi o imagine mentala despre felul in care se vor armoniza piese de mobilier diferite.

#2 Pat fara traversa in dormitor

In cazul dormitorului piesa centrala de mobilier este, desigur, patul. Multi dintre noi nu acordam o importanta sporita acestui aspect si optam pentru crearea unui punct focal diferit. In opinia designerilor, dormitorul ar trebui sa includa un singur punct focal, iar acesta ar trebui sa fie patul.

CITESTE SI: Sfaturi de amenajare pentru un dormitor elegant

#3 Covoare de dimensiuni mici

Atunci cand amenajezi, este recomandat sa nu alegi mai multe covoare mici pentru aceeasi incapere, altfel ele vor trece neobservate. Ca o regula generala, covorul ar trebui sa aiba dimensiuni generoase, astfel incat cel putin picioarele din fata a mobilierului sa fie asezate deasupra covorului.

#4 Alegerea culorilor pentru pereti, inainte de alegerea mobilierului

Orice incapere trebuie amenajata in functie de o paleta cromatica de cel putin 3 nuante ale aceleiasi culori: una dintre ele pentru pereti, cea de-a doua pentru mobilier si o treia pentru accesoriile decorative. Atunci cand pictezi peretii in prealabil, poate fi o adevarata provocare achizitionarea unor piese de mobilier in functie de culoarea acetora. Asadar, planifica in detaliu si cu multa atentie amenajarea locuintei tale. Poti alege dintre sute de nuante, insa in ceea ce priveste mobilierul, optiunile sunt mai restranse, mai ales daca esti… pretentios.

#5 Asocierea mai multor tipuri de lemn

Exista o regula simpla in design, conform careia nu trebuie sa asociezi mai mult de trei tipuri de lemn intr-o incapere, astfel incat sa eviti o diversitate prea mare.

CITESTE SI: Usi de interior: ce tipuri de lemn alegem?

Mai stiti si alte greseli de evitat in amenajari interioare?

Spread the love